woensdag 2 augustus 2017

Hidden Valley Gardens

Gisteren de smaak te pakken gekregen om nog een tuin te bezoeken in Cornwall. Het vrouwke koos uit een folder een tuin die meer aanleunt bij onze eigen tuin. En die grote bloemrijke borders heeft. Om te leren natuurlijk, en om eventueel wat planten aan te schaffen - want er werden ook zelfgekweekte planten verkocht. En in die Engelse tuinen zie je al eens wat anders.Dus wij op weg naar Hidden Valley Gardens. De naam is excellent gekozen, want het is inderdaad moeilijk te vinden, vooral omdat de folder eigenlijk de verkeerde straat aangaf. Maar met de hulp van een paar locals lukte het wel.

Hidden valley gardens is heel wat anders dan de subtropische tuin die we gisteren bezochten in St-Mawes! Hier geen palmen en boomvarens, maar soorten die in het gematigde klimaat van Zuid-West Engeland thuishoren. Dat betekent dat je er volop en ongehinderd door overmatige vorst Crocosmia's en Kaapse lelies (Agapanthus) in volle grond kan kweken. En Penstemons!
Je komt de tuin binnen langs de plantenverkoop aan de Tea Hut, dus je kan je al indenken dat we al enkele planten opzij hadden gezet nog voor we aan het tuinbezoek begonnen! Je betaalt 4,5 pond per persoon, maar je mag je wel (zelf) een potje thee zetten in de Tea Hut.

Wat een mooie open tuin! En groot (1,2ha)!  Grote gazons, afgewisseld met solitaire bomen of struikgroepjes zorgen dat de elke border een ander lichtregime krijgt.  De tuin heeft enkele delen met een thema, zoals een mediterraan deel, een Japans deel, de moestuin, een moerassig stuk met vijver en een varenborder. Verder zijn er nog enkele grote kassen die volop in gebruik zijn voor de plantenkweek. 

We keken onze ogen uit! Ondanks de strakke vormgeving (op saaie rijtjes) was zelfs de verzameling met Crocosmia, Asters en Agapanthus interessant. Zoveel variëteiten en kleuren!

In de Tea Hut gaan er regelmatig workshops door en je kan in de tuin overnachten in de Garden Studio. Een aanrader voor wie Zuid-West Engeland aandoet om tuinen te bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten