donderdag 24 juli 2014

Ewe

Gisteren waren we op weg naar Glengarrif een intrigerende site gepasseerd. Ewe gardens afficheert zichzelf met een aantal door lange takken gemaakte figuren die langs de weg opgesteld staan en ons uit nieuwsgierigheid naar binnen lokten.


The Ewe experience is, zoals de naam al aangeeft - een leuke ervaring. In een bosrijke en natuurlijke omgeving met bergbeekje bouwden de eigenaars een interactieve kunsttentoonstelling uit.

De kunst die je er ziet is heel speels en voor het grootste deel gemaakt van natuurlijke materialen uit de omgeving of gerecycleerde zaken. Ik was het meest gecharmeerd door de opstellingen langs de beek/waterval en Vrouwke vond de spookachtige poppetjes uit melkflessen het mooist.

De kunstenares en haar man wonen er ook, in een passief huis voorzien van zonne energie en energie van de waterval. Ze trachten zo veel als mogelijk te leven op een voor onze planeet duurzame manier en ze dragen deze gedachte ook uit via de tentoonstelling. Een aanrader voor als je daar in de buurt bent!


Na ons bezoekje aan de Ewe garden reden we nog even door naar Glengarriff, op zoek naar een terrasje. Nu hadden we beter toch in Ewe een ijsje genuttigd, want we hadden moeite dat in Glengarriff te vinden.


In het haventje genoten we nog wat van de bedrijvigheid van de lokale oesterkwekers en het gedobber van de bootjes op de kalme baai.We zijn duidelijk aan het uitbollen - zo'n kalm kuierdagje zeg. Morgen de laatste dag alvorens we terugreizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten