vrijdag 24 juli 2015

De Romeinse brug

DAG 6 : vrijdag 24 juli

Tussen twee daguitstappen lassen we altijd een rustdagje in. Maar ons kennende, betekent dat niet dat we stilzitten. De voormiddag werd gevuld met inkopen in Bourg D’Oisans, waar het stadje nu volledig overspoeld wordt door de Tour-gekte. Morgen passeert hier de voorlaatste rit, en de laatste klim. Nog net een parkeerplaats gevonden tussen alle “Ollandse” kampers en dan met een volgeladen boodschappenmand weer snel naar boven, naar het rustige Venosc.

Onderweg werd duidelijk dat we na de onweders van dinsdag en woensdag blijkbaar even opgesloten waren in onze vallei. De weg was op verschillende plekken onder puin verdwenen door grondverschuivingen. Op twee plaatsen waren ze nog met heel zwaar materieel bezig.

De namiddag brachten we door op één van de mooiste plekjes in de vallei. Iets voorbij het dorpje St-Christophe en Oisans, bij Champhorent gaat het wandelpad er over een antiek brugje, wat oorspronkelijk zelfs Romeins was. Het beekje “de Muande” mondt er uit in de Vénéon en het is er heerlijk vertoeven.


Schuurtje in Le Clot

Bij St-Christophe namen we echter het wegje naar het gehuchtje “le Clot”. Van daar kan je stroomopwaarts de linkeroever van de vénéon volgen tot aan het Romeins brugje.

Dat leverde ons een lommerrijke wandeling door het bos op, een welkome afwisseling tijdens deze warme dagen.We passeerden grote en kleine watervallen, brugjes,liepen door donkere naaldbossen


en langs oude steenlawines

Spijtig genoeg waren de bloemen op de bestemming haast alle uitgebloeid en waren er dus ook weinig vlinders, maar het brugje zelf en de afgesleten rotsen aan de samenvloeiing zijn uitermate fotogeniek! Terwijl Dochter aan het water speelde en Jongste zoon en het Vrouwke wat in de zon luierden sloop ik met de camera rond.En dat leverde deze sfeerbeelden op.


> Verdere lezen dag 7
< Terug naar dag 1 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten