woensdag 22 juli 2015

Les Perrons

 DAG 4: Woensdag 22 juli

Als je in de zomer in Les 2 Alpes verblijft, is de wandeling naar Les Perrons wellicht de mooiste alpenweidewandeling die je er kan maken. Weg van alle lelijke ski-infrastructuur wandel je langs de kant van Venosc aan de linkerzijde van het dal het dorp uit. Je passeert eerst nog aan de steilrand de brandweerkazerne met de reddingshelicopter.

De reddingshelicopter moet helaas dagelijks uitrukken om gevallen mountainbikers te halen
Daarna komen nog de startbaanweitjes voor de parapentes maar vanaf daar kan je volop genieten. Al van aan de start krijg je prachtige zichten op de bergen aan de overkant van de vallei van de Venéon. Je ziet rechts Les 2 Alpes, in de verte beneden het dorpje La Danchère aan de ingang van de Lauvitel-vallei, links er van de Pointe de Venosc. En helemaal links op de foto wij op weg naar Les Perrons.


De wandeling is helemaal niet moeilijk, en er is voldoende afwisseling tussen open graslanden en stukjes bos om het ook op zonovergoten dagen als vandaag uit te houden. En het klimmen valt ook mee, als je tenminste niet helemaal het pad volgt tot aan de kabelbaan van de piste ‘le diable’.


In de bosjes zagen we veel Astrantia’s – ik denk Klein sterrescherm, en een klokje dat nieuw was voor me Bergklokje (Campanula rhomboidalis). En natuurlijk ook Groot vingerhoedskruid (Digitalis grandiflora)


Wij gingen niet verder dan Les Perrons, want daar wilden we ons vieruurtje in de schaduw nemen en dan genieten van het zicht op de Venéon vallei, de bloemen en het gedartel van de vele vlinders. 

We zagen er Gele luzernevlinder, Bleek blauwtje, ...

Alpenglidkruid, Apollovlinder, ...

Grote gele monnikskap, een variant van het Roodstreephooibeestje zonder stippen, ...

Een wrattenbijter, Grote brunel, ...

Een tweekleurig hooibeestje met maar vijf stippen (wat is dat toch met die stippen op grote hoogte?), een ei-afzettend Apollovlinderwijfje, ...

Koningspage en overal Spinnenwebhuislook. 

Het uitzicht is er adembenemend mooi. Rechts zie je Les 2 Alpes, Onder ons een stukje van Venosc
Voor je ligt de vallei de la Muzelle. Daar ergens hoog tussen die richels ligt het Lac de la Muzelle. Helaas is het een klim van 1200m om daar te geraken.


En links kijk je helemaal de Venéon vallei door tot aan La Bérarde, ginds ver waar de vallei zich splitstEen aanrader, deze wandeling! Mede omdat je een een zicht krijgt op een reeks echt hoge toppen!


Op de achtergrond het tweede hoogste massief van Frankrijk, dat van les Ecrins. De linkse hoge top is le Barre des Ecrins (4088m) en de rechtse de Mont Pelvoux (3943m).

> verder naar dag 5
< Terug naar dag 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten