zondag 10 juli 2016

Vakantiehuisje 2016

Het vrouwke is er weer eens in geslaagd om een fantastisch vakantiehuisje te vinden.

Na al onze actieve vakanties in bergachtige streken, hadden de kinderen er op aangedrongen om eens een huisje met zwembad te nemen.

En vermits we al iedere keer als we door de Dordogne reden op weg naar de Mediterranee of Pyreneeën we opmerkten dat "het hier ook wel heel mooi is" en dat "we hier ook eens naar toe moeten"- is het deze keer dus een huisje in de Dordogne geworden.We zijn in een onooglijk dorpje terecht gekomen (de naam lijkt het wel groter te maken): Saint-Amand-de-Coly. En dan nog in een gehuchtje van dat onooglijke dorpje - Chassagne, wat niet meer is dan een groepje van vijf-zes boerderijen (omgebouwd tot tweede residenties of vakantiewoningen) op een open plek in bos.

Het huisje zelf lijkt een restauratie van iets oud. Maar of dat echt zo is moet ik eens aan de eigenares vragen. Alhoewel met oud aandoende rustieke materialen opgebouwd, lijkt erg veel nieuw te zijn.

Even een korte rondleiding?
De woonkamer: heel gezellig en warm en - wat ons erg aanstaat - tegelijk koel van temperatuur. Maar misschien is dat niet verwonderlijk als je muren hebt van vijftig tot zeventig cm dik. Voor alle zekerheid houden we de luiken overdag toe. We zitten toch in de tuin.De keuken heeft alles wat nodig is. En nog meer in een aanpalende berging. Er is een leuk ontbijttafeltje met hoge krukstoelen.Enkele attenties van de eigenares.De dakconstructie is opgetrokken in zware eiken balken, met een onderdak in houten planken. De slaapkamers zien er daardoor heel rustiek uit. Als je 's ochtend de luiken open gooit zie je dit: glooiende heuvels met bos, het huis van de buren en onder het raam ...


... waar het voor de kinderen natuurlijk allemaal om draait: het zwembad! Amper twintig minuten na de aankomst lag er al ééntje in. Dochter had er de ganse rit door Frankrijk naar verlangd.


Gelukkig hadden de buren (toevallig ook Vlamingen) wél pompjes mee, want ik had een lading opblaasplastic aangeschaft, maar geen pompje ...

En in die warmte blijkt een mens niet genoeg adem te hebben ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten