zondag 17 juli 2016

Vakantiehuisje 2 - 2016

Het is de eerste keer dat we tijdens het verlof verkassen naar een andere stek. Normaal zijn we nogal honkvast en blijven we minstens enkele weken op één plek, waarbij we dan zo veel mogelijk de streek verkennen of de nabije omgeving uitkammen.

Maar kijk nu eens - nu zitten we opeens op Île de Ré! En kijk eens wat een ontbijtplekje we hier hebben! Met palmboom en al!Als je even meegaat leid ik je rond. Rechts de veranda en daar achter de slaapkamers van de kinderen. Ja - die moeten langs buiten naar hun slaapplekje.Dat is geen probleem, want de thermometer toont boven de dertig graden. Tegenover hun kamer ligt het tuinhuisje met fietsstalling en buiten-wc. Geen nood - er is er binnen ook nog één ;-)


Boven dat stallinkje uit piept het huis van de buren - die hebben de kleinkinderen vandaag op bezoek dus je hoort geplons in het zwembad. Links zie je weer de veranda.


De veranda maakt deel uit van de woonkamer - lekker veel licht! En toch blijft het relatief koel doordat het huisje in de schaduw van het hogere huis van de buren gelegen is.Kijk maar! Het ganse huisje is door de eigenaar met een artistieke toets in marine stijl gepimpt.

Van woonkamer tot keuken, van gang tot slaapkamers - overal vind je schelpen, scheepstouwen, piratenkoppen en zeemonsters, en zelfs een werkende getijdeklok.

Let op de leuke kasseivloer in de gang!En als je dacht dat dit aan de straatkant een groot huis was - dan heb je het verkeerd! Eén deur en één raampje. Meer is er niet nodig om dit pareltje achter te verbergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten