zondag 7 juli 2019

Vakantiehuisje 2019 - 1

Je kan je indenken dat we na drie dagen autorit toe waren aan verpozing. Dus planden we niet veel die eerste dag. Boodschappen doen, de omgeving van het vakantiehuisje en het huisje zelf verkennen bijvoorbeeld. Dat was, in tegenstelling tot wat we gewoon zijn, geen opgeknapt oud gebouw in lokale bouwstijl. Nee – deze keer iets modern met veel glas. Een modern Noors houten buitenverblijf met – kan het typischer? – een grasdak.Alle comfort aanwezig, maar wat me bij het kiezen over de streep trok was het uitzicht vanaf de ontbijttafel. Daar word ik gewoonweg gelukkig van – een wijds zicht op de wereld terwijl ik mijn eerste koffietje nuttig. De dag kan niet meer stuk dan.


We werden er bovendien elke avond getrakteerd op spectaculaire zonondergangen.


Je moest er wel laat voor opblijven, want ’s zomers gaat de zon laat onder en vroeg op in Noorwegen. Dat was wel even wennen.


Maar het begint al snel te kriebelen bij ons. Al tegen de middag ontstond het idee om toch een wandelingetje te doen. Onderweg had het vrouwke niet ver weg enkele aanduidingen voor wandeltochten langs de weg gezien. Dat bleek een treffer te zijn. We kozen een wandeling over door gletsjers afgeschuurde rotspartijen naar Hatten, een uitzichtpunt over de Lysefjord. Onderweg bleek dat toch nog even op klauteren te lijken, maar gelukkig waren er wat touwen gehangen.

 

Bovenop zijn er vele plassen en poeltjes, die het aandurven om, visueel in vals perspectief gehuld, zich voor te doen als deel van de fjord beneden.De fjord zelf was helaas wat gehuld in wolken maar als eerste ontmoeting kon dit toch tellen. We kregen zowel naar de ingang van de Lysefjord met de brug naar Forsand als in de richting van Lysebotn enkele prachtige zichten. Een aanrader, deze wandeling.

 
Je kan beschrijvingen er van vinden op Wikiloc, klik bijvoorbeeld HIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten