zondag 23 juli 2017

Kynance cove & Lizard point

Vandaag ging de kustwandeling van Kynance cove richting het zuidelijkste punt van Engeland: Lizard point.

We lieten de wagen achter op de national trust car park dicht bij Kynance cove. Van daar is het maar tien minuutjes wandelen tot de rotspunt recht tegenover Kynance cove. Daar was een heerlijk plekje om te picknicken met zicht op de volledig geëtaleerde baai. En bovendien lekker uit de wind.


  
Nu was het nog hoog water, maar straks, na de wandeling naar Lizard point, gingen we afdalen. Nu was alle strandpret beperkt tot het rechtse strand, dicht bij het Kynance beach cafe. Maar bij laag water zal het linkse strand ook toegankelijk worden.De wandeling richting Lizard point is prachtig. Helaas wou het zonnetje niet echt doorbreken en zijn de foto's een beetje mistig en dof.  Maar we genoten wel!  Overal waren er spectaculaire vergezichten, zeevogels vlogen af en aan, we zagen zeehonden en ...... de bloemen en zelfs de korstmossen trachten het gebrek aan zon te compenseren met wat kleur.Lizard pont zelf hebben we toch maar zo gelaten. We zagen de massa al van op afstand en genoten liever nog wat van de rust, alvorens terug te keren.Kynance cove zag er op de terugweg nog mistiger uit, maar...... gelukkig brak de zon er opeens door toen we er de strandjes en grotten aan het verkennen waren.


En zo werd het toch nog een zonnige namiddag - met achteraf een heerlijke koffie en cake in Kynance beach cafe. Een geslaagde dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten