woensdag 12 juli 2017

Lyme Regis
Lyme Regis is een leuk stadje aan de Jurassic coast, en dat zal je geweten hebben! We telden bij ons bezoek wel vier winkeltjes gespecialiseerd in fossielen en twee musea met een fossielententoonstelling. De éne, het Lyme Regis museum wordt met een afdeling uitgebreid en is helaas gesloten tot augustus. Dus trokken we op een regenachtige dag naar Dinosaurland!

Dinosaurland is een geweldig ouderwets museumpje dat een ongelooflijke privé-collectie fossielen herbergt. De collectie beperkt zich niet tot de locale vondsten, maar er zijn werkelijk prachtige stukken uit de hele wereld verzameld, gaande van enkele ichtyosaurussen en honderden ammonieten en belemnieten tot enkele ongelooflijk mooie Russische trilobieten.

Het museum mag dan wat stoffig en overladen lijken, en de diorama's wat amateuristisch gekunsteld, maar een museum die dergelijke passie uitstraalt én waar toch nog een plekje voor Darwin voorbehouden blijft (aan de hand van een postzegelverzameling!) krijgt van mij een hoop krediet. Vermits het zo'n regenachtige dag was, heb ik niet meer foto's van Lyme regis. We genoten er nog van een bezoekje aan de town mill, dat is een oud watermolencomplex in de midden van de stad, waarvan de eerste gebouwen reeds uit 1370 dateren. Nu zit er nog steeds een (gerestaureerde) watermolen in, naast een galerij, een pottenbakkerij en een leuke koffieshop (mét lekkere cakes!) bevat.  


Kortom, het bezoekje aan Lyme Regis was de moeite waard, zelfs in de stromende regen. Volgende keer zullen we het haventje niet overslaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten