maandag 10 juli 2017

Van Stonebarrow naar the Golden Cap

We verblijven hier nabij twee Area's of Oustanding Natural Beauty:die van Dorset en die van East Devon. Beide hebben als belangrijkste aantrekkingskracht hun prachtige kustlijn. Die staat op zich bekend als de Jurassic coast, wegens de vele fossielen die er te vinden zijn. De klassieke strandgenoegens worden hier dus aangevuld met de fossielenjacht.

Maar vandaag geen fossielenjacht maar een stevige wandeling. Langs de gehele zuidwestkust van Engeland loopt een kustpad, wel duizend kilometer lang. Als je het helemaal afstapt heb je, door al het stijgen en dalen, wel drie maal de Everest beklommen.Zicht van Stonbarrow richting Lyme Regis en Charmouth

Zicht van Stonebarrow richting Golden Cap

Maar zo ver gingen we het niet drijven vandaag. Vermits we niet erg in vorm zijn wordt het een korte wandeling van 6km. Van Stonebarrow in Charmouth richting Chideock, tot op de hoogste klif uit de streek: Golden Cap.


Een wandeling die ons onmiddellijk voluit van de sfeer van de Coastal path liet genieten. Van het ene door pittoreske hagen omzoomde weiland naar het andere, via rijk bloeiende hooilanden vol vlinders en omhoog over heischrale graslandjes naar de top.De kliffen zijn er niet zo steil als bijvoorbeeld in Frankrijk, aan cap Blanc Nez. Ze lijken ook uit veel brozer materiaal te bestaan, en tevens afwisselender van structuur.  Maar dat verklaart wellicht ook de grote fossielenrijkdom.  Daar beneden op het strand is dan ook heel wat te vinden. Morgen wordt dat het doel: fossielenjacht onder de Golden Cap.
Op de terugweg werden we uitgewuifd door een viertal Torenvalkjes, die de steile rotsen als broedplek hebben uitgekozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten