zondag 16 juli 2017

Otter valley

De wandeling van Otterton richting Budleigh Salterton werd ons aangeraden als een wandeling met zicht op watervogels. De wandeling loopt door de Otter vallei. Deze eindigt aan de zee in een estuarium die natuurreservaat is. Iets stroomopwaarts, ter hoogte van de brug bij South farm startten we de wandeling.  Helaas was er net een excursie met studenten aan de gang op de zoute graslanden ter hoogte van de kijkhut, dus veel vogels waren er niet te zien.


Monding van de Otterrivier bij Budleigh Salterton
Daarna volgden we de South West Coastal path noordwaarts tot Ladram bay.

De kust bestaat er uit rode rotskliffen in de meest uiteenlopende gekke vormen uitgesleten. De strandjes zijn er door de steile rotsen ontoegankelijk, maar de vogels weten die rust te waarderen.
De rode rotsen zijn oud. Veel ouder dan het materiaal van de kliffen oostwaarts richting Lyme Regis - deze hier dateren uit het Trias (250 miljoen jaar geleden). 


Zicht op Crab ledgeBovenop de kliffen is er eerst een strook kalkgrasland, wat er in het voorjaar prachtig moet uitzien, en verder glooiende velden vol graan, mais of koetjes. Het Kruipend stalkruid groeit er tot op de akkerranden en overal zie je Putters.
Bij Ladram bay was het moeilijk om de fotogenieke Ladram rocks te fotograferen zonder een stukje van het lelijke caravan park mee in beeld te krijgen, maar het lukte nog net.

Van daar af ging het terug landinwaarts naar Otterton en de Otter vallei.

Aan de rivier is Otterton mill te vinden, een watermolen die net als die in Lyme Regis omgetoverd is tot café annex kunstcentrum.  De moeite waard om te bezoeken en er de lekkere cakes te proeven.In de Otter vallei zagen we geen otters, noch ijsvogels. Maar het blijft een fijne wandeling langs het ondiepe water. Hier en daar kan je een grindstrandje op en je voeten verkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten