vrijdag 7 juli 2017

Vakantiehuisje 2017

Dit jaar zijn we in Engeland terecht gekomen. Dank zij de wisselkoersdalingen van de Ponden ten gevolge van de Brexit eigenlijk. Want we wilden al jaren geleden de overtocht maken, maar werden toen telkens afgeschrikt door de hoge prijzen van vakantiehuisjes hier.

Maar nu zijn we er toch.
De overtocht was niet met ferry, maar met de Chunnel. Een belevenis op zich. De reis door het zuiden van Engeland bracht ons langs Stonehenge. Blijkbaar is dat goed vanuit de wagen te zien, met een vreselijke kijk(!)file als gevolg ... Wat een idee om daar de weg te versmallen tot één strook.
En dit is het vakantiehuisje voor de komende week. In Stockland, een verloren plek in Devon, niet ver van de grens met Dorset. Maar niet zo maar een verloren plekje, want het is gelegen in de Blackdown hills, en die staan te boek als een AONB, ofte Area of Outstanding Natural Beauty.
Zo ziet het het AONB-landschap er voor de deur uit - als dat geen pareltje is! Op de voorgrond de tuin, maar verder houtkanten en bosjes bij de vleet, kronkelende weggetjes tussen geschoren hagen (wel erg dicht bij elkaar - Je ziet niks en je ziet niks aankomen!) en meanderende beekjes waar je soms via een wad, soms via een steil bruggetje over moet.


Even een toertje door het huisje maken?  Is snel gebeurd want het is maar drie kamers en twee (jawel twee!) badkamers groot.
De ingang en de zithoek
Eethoek en keuken, mét bloemen uit de tuin - lieve attentie van de eigenares.
En tenslotte de slaapkamers. Netjes en gerieflijk. 

Het schijnt hier ongelooflijk stil te zijn. Een goede zaak want we willen goed uitgerust zijn om morgen naar een ander AONB te gaan. We zitten hier namelijk omringd door meerdere Area's of Outstanding Natural Beauty, én enkele Nationale parken! We gaan niet kunnen kiezen waar eerst naartoe.

2 opmerkingen:

  1. O, Devon, daar wil ik zo naar terug! Was er op reis en ook op vakantie met de familie waar ik au pair was. Zo mooi! En zo'n lekkere clotted cream! En fudge! :-) Clovelly is een heerlijk stadje; en Dartmouth voor het park en de wilde paarden natuurlijk. Ga je ook even door naar Cornwall? In Dorset zijn dan weer meer tuinen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dartmoor national park gaan we misschien gewoon eens doorrijden, op weg naar Cornwall. De omgeving met Clovelly en Dartmouth doen we dus ook niet aan, net buiten ons bereik.

      Verwijderen